Foto: DELFI

"Tasty" projekta "Dzīvo garšīgi!" ietvaros viesojamies pie dažādiem kulinārijas lietpratējiem un entuziastiem. Šoreiz apciemojām bloga Piektdiena veidotāju Elīnu un kopā gatavojām nūdeļu salātus ar krēmīgu zemesriekstu mērci. Tev būs nepieciešamas vien 20 minūtes, lai tiktu pie veselīgas un košas un ļoti garšīgas maltītes!

20Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 saujasstikla nūdeles burkāns sarkanais kāposts400 gturku zirņi1 ĒKkokosriekstu eļļa MĒRCEI:1 ĒKzemesriekstu sviests laima sula1 ĒKkļavu sīrups ingvers1 ĒKkokosriekstu eļļa

Sagatavošana

1

Nūdeles aplej ar karstu ūdeni un noliek malā. Ja uz paciņas rakstīts, ka tās jāvāra, tad tā arī jādara.

2

Konservētajiem turku zirņiem nolej šķidrumu un tos nedaudz nosusina ar papīra dvieli.

3

Ber zirņus pannā, pievieno ēdamkaroti čili pārslu un viegli apcep apmēram piecas minūtes.

4

Burkānu nomizo un sarīvē garās skaidiņās vai sagriež ar nazi plānās sloksnītēs. Sasmalcina ceturto daļu sarkanā kāposta.

5

Mērcei sajauc kopā zemesriekstu sviestu, kokosriekstu eļļu, kļavu sīrupu un pievieno apmēram divus centimetrus garu ingvera gabaliņu (pirms tam to nomizo un sagriež smalkāk). Ierīvē nedaudz laima miziņas un iespiež viena laima sulu. Visu sablendē.

6

Nūdeles nokāš, nedaudz nosusina, sajauc ar burkāniem, kāpostiem, apceptajiem turku zirņiem un pievieno mērci.

7

Salātus rūpīgi apmaisa, dekorē ar svaigiem pētersīļiem vai baziliku un apbārsta ar tomātu pārslām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!