Foto: Shutterstock
Eklēri ar gaisīgu biezpiena krēmu - gards jo gards kārums.
100Minūtes
14Sastāvdaļas
grūti

Sastāvdaļas

1.5 glāzeūdens90 gsviests vai margarīns0.5 TKsāls5 gab.olas(M)0.5 gab.citrona rīvēta miziņa malts kardamons krustnagliņas vai kanēlis PILDĪJUMAM:500 gbiezpiens1 glāzesaldais krējums6 ĒKpūdercukurs2 ĒKkonjaks rīvēta šokolāde vaniļas cukurs

Sagatavošana

1

Mīkla: Nelielā katlā ielej ūdeni, pievieno sviestu vai margarīnu, sāli un uzvāra.

2

Noņem katlu no uguns, karstajā masā iesijā miltus un ļoti ātri, rūpīgi samaisa.

3

Katlu atkal liek uz uguns un maisot karsē, līdz mīkla atlec no katla malām un saveļas pikucī.

4

Katlu noņem no uguns un mīklu nedaudz atdzesē, jo karstā mīklā olas sarausies un mīkla slikti celsies.

5

Atdzisušai mīklai pievieno 1 olu un labi iemaisa mīklā. Pārējās olas pievieno pa vienai tādā pašā veidā. Pēc katras olas mīklu kuļ, līdz tā paliek gluda.

6

Pievieno citrona miziņu, vaniļas cukuru, kardamonu, krustnagliņas vai kanēli. Mīklai jābūt gludai, biezai un tik mīkstai un maigai, lai tā nokarātos no karotes. Uzliekot mīklas piciņu uz šķīvja, tai nav jāizplūst.

7

Mīklu ieliek konditorejas špricē ar lielu, apaļu uzgali vai robainu uzgali. Mīklu izspiež garenās strīpiņās - 12 cm garās uz cepamās plāts, kura izklāta ar cepamo papīru, kurš iesiezts ar ļoti plānu kārtiņu sviesta.

8

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 210 – 220*C. cepamo plāti ar mīklu liek uzkarsētā cepeškrāsnī uz zemākā līmeņa un cep 10 – 15 minūtes. Tad temperatūru samazina līdz 200*C un turpina cept 10 – 15 minūtes.

9

Pāris minūtes pirms cepšanās beigām krāsni izslēdz. Pēc noteiktā laika krāns durvis nedaudz atver un izstrādājumiem ļauj nedaudz atdzist. !Cepamo plāti cepšanas laikā ieteicams nekustināt!

10

Pildījums - biezpiena krēms: biezpienu saberž vai sakuļ blenderī, pievieno aukstu vārītu pienu vai saldo krējumu, pūdercukuru, vanilīna cukuru un kuļ ar mikseri, līdz veidojas viendabīga, gaisīga masa.

11

Pievieno 1 ĒK konjaka un turpina kult vēl 3 minūtes. Iegūto krēmu pilda konditorejas maisiņā ar tievu uzgali un liek ledusskapī uz 25 minūtēm.

12

Atdzisušos izstrādājumus gareniski iegriež, bet nepārgriež uz pusēm, lai būtu kā lādīte, kur var pacelt vāciņu - virsiņu. Iekšā iespiež krēmu. Virsiņu uzliek atpakaļ un eklērus kārto uz šķīvja.

13

Eklērus pārkaisa ar pūdercukuru.

*ja pēc izņemšanas no krāsns izstrādājumi nedaudz saplok, tad uz neilgu laiku atkal ievieto uzkarsētā cepeškrāsnī, lai paceļas.

Iesūtīja: Ieva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!