Foto: Privātā arhīva foto
Kabačus var ne vien pildīt vai cept pankūkās un plācenīšos, bet arī pagatavot no tiem gardu sāļo torti. Recepti iesaka Līga Bajāre.
40Minūtes
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 nelieli kabači3 nelieli burkāni sāls eļļa2 sīpoli diļļu bunte2 ķiploka daiviņas5 olas2 glāzesmilti svaigi malti melnie pipari MĒRCEI:1 glāzekrējums1 glāzemajonēze4 ķiploka daiviņas5 tomāti

Sagatavošana

1

Kabačus sarīvē uz rupjās rīves, liek bļodā, pievieno tējkaroti sāls, samaisa, lai izdalās sula. Dilles sasmalcina. Ķiplokus izspiež caur spiedi.

2

Burkānus sagriež ripiņās, sīpolus nomizo un sasmalcina. Burkānus un sīpolus apcep nelielā daudzumā pannā uzkarsētas eļļas.

3

Kabačiem nospiež un nolej lieko šķidrumu. Pievieno nospiestajiem kabačiem apceptos burkānus ar sīpoliem, ķiplokus, dilles, sāli, piparus, olas, miltus, visu samaisa viendabīgā masā.

4

Uzkarsē pannu ar pretpiedeguma pārklājumu un cep lielās kabaču pankūkas, ko izmantot tortes kārtām.

5

Gatavo mērci. Ķiplokus nomizo un izpiež caur spiedi. Pievieno krējumu, majonēzi un visu samaisa. Tomātus sagriež šķēlēs.

6

Gatavo torti. Kabaču pankūku liek uz šķīvja, pārziež ar mērci, pārklāj ar tomātu šķēlēm, tad liek nākamo kārtu, līdz visas sastāvdaļas izmantotas.

7

Torte vislabāk garšos, ja to ieliks ledusskapī, ļaujot pāris stundas garšām "saprecēties".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!