Foto: Publicitātes foto
Šī kūka atklāj franču dāmu figūras noslēpumus. Tās pagatavošanā netiek izmantoti milti, kas ir slaiduma atslēga. Kūkai tiek pievienota tumšā šokolāde, kas ir ļoti bagātīga un sātīga savā garšas pilnībā un pietiek ar nelielu gabaliņu, lai to pilnībā izbaudītu un apmierinātu kāri pēc saldumiem.

Kūku var pasniegt īstiem šokolādes cienītājiem vai arī izcept pēcpusdienai ar draudzenēm pie kafijas tases. Pasniedziet to ar svaigu ogu mērci, kas patīkami atsvaidzinās piesātināto šokolādes garšu. Recepti sagatavojusi Baiba Muzikante (www.caramelle.lv).

60Minūtes
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
MĪKLAI:300 gtumšā šokolāde50 gsviests160 gcukurs5 olas60 mlkafijas liķieris 'Šarlote' DEKORĒŠANAI:150 gsaldais krējums (35%)100 gtumšā šokolāde (65%) svaigas ogas

Sagatavošana

1

Sastāvdaļu proporcijas paredzētas tortes formai ar diametru 24cm. Sagatavo tortes formu, tās pamatnē ieklājot cepamo papīru, aizspiežot apmali un lieko papīra daļu nogriežot. Pamatni un veidnes malas ietauko ar sviestu.

2

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 170C.

3

Ūdens peldē izkausē šokolādi un sviestu, tad atdzesē līdz istabas temperatūrai.

4

Olas dzeltenumus atdala no baltumiem. Baltumus ievieto ledusskapī, tikmēr saputojot olu dzeltenumus, tiem pievienojot 2/3 cukura, puto līdz cukurs izkusis.

5

Olas baltumus saputo vieglās putās, turpinot pa ēdamkarotei pievienot atlikušo cukuru, līdz iegūst stingras konsistences putas.

6

Olu dzeltenumus sajauc ar atdzisušo šokolādi, tajā iemaisot kafijas liķieri „Šarlote”. Masā iecilā olu baltumus un lej tortes formā. Cep iepriekš sakarsētā krāsnī 30-35 min. Kūkas gatavību pārbauda, masā iedurot sausu koka irbulīti - ja masa tam nepielīp, kūka ir gatava. Kūku var izņemt no formas un atdzesēt.

7

Pagatavo šokolādes mērci - šokolādi salauž nelielos gabaliņos un pārlej ar iepriekš uzkarsētu saldo krējumu. Ļauj 5 minūtes sabiezēt, tad maisa līdz viendabīgai masai un pārlej tortei.

8

Kūku rotā ar svaigām ogām un augļiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!