Foto: Shutterstock
Franču šokolādes kūku pasniedz ar putukrējumu. Putukrējumam var pievienot konjaku vai liķieri.
60Minūtes
8Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
200 gtumšā šokolāde200 gmargarīns vai sviests3 gab.olas200 gcukurs200 gkviešu milti25 gmargarīns vai sviests100 gsaldais krējums300 gtumšā šokolāde (ar apelsīnu garšu)

Sagatavošana

1

Šokolādi un taukvielas katliņā uz lēnas uguns izkausē. Olas un cukuru saputo stingrās putās. Iemaisa miltos.

2

Pievieno izkausēto šokolādi, samaisa viendabīgu mīklu. Mīklu lej ieziestā un ar rīvmaizi izkaisītā noņemamo malu veidnē.

3

Kūku cep krāsnī apmēram 175°C 30 min. Tai jābūt nedaudz mitrai.

4

Kūku nedaudz atdzesē un izņem no veidnes. Atdzesē pavisam un gareniski pārgriež divās daļās.

5

Sagatavo glazūru. Uz lēnas uguns uzkarsē taukvielas, krējumu un šokolādi. Samaisa viendabīgā masā. Atdzesē. Masu lej uz kūkas apakšējā biskvīta ripas, virsū liek otru biskvīta ripu, visu pārlej ar atlikušo šokolādes masu. Kūku liek vēsumā.

Iesūtīja: materiāli no www.calis.lv arhīva

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!