Foto: Publicitātes foto
Sātīgā, pikantā pasta ar baklažāniem ir ideāli piemērota veģetāriešiem un tiem, kas ikdienas uzturā nelieto piena produktus. Labi garšos arī tad, ja otrreiz uzsildīta. Recepti piedāvā bloga "Lindas Virtuve" autore Linda Tellgrena.


Pagatavošanas gaita soli pa solim:

13Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
375 gDobeles dzirnavnieka fusilli pasta1 vidēja izmēra sīpols, sagriezts mazos gabaliņos1 ĒKVidusjūras garšvielu maisījums150 gplānās ripiņās sagriezti selerijas kāti2 sakapātas ķiploka daiviņas2 ĒKkonjaks (pēc izvēles)1 gabaliņos sagriezts baklažāns800 gkonservēti tomāti2 ĒKadžika2 ĒKbrūnais cukurs80 gmelnās olīvas bez kauliņiem125 mlūdens šķipsnasāls

Sagatavošana

1

Dziļā pannā uzkarsētā eļļā apcep sīpola gabaliņus, līdz tie kļuvuši caurspīdīgi. Pievieno Vidusjūras garšvielas, seleriju un ķiploku.

2

Maisot turpini cept uz vidējas uguns 3-4 minūtes. Vari pievienot konjaku, ja vēlies, un turpini cept, līdz alkohols ir izgarojis.

3

Pievieno baklažāna gabalus un cep vidēji 5 minūtes, pa laikam apmaisot. Ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz eļļas.

4

Pannas saturam pievieno konservētos tomātus, adžiku un brūno cukuru, kārtīgi samaisi. Visu kopā sautē 10-15 minūtes, līdz baklažāns ir kļuvis mīksts.

5

Ja tomātu mērce top pārāk bieza, pievieno ūdeni un izmaisi, turpini sautēt. Beigās iemaisi melnās olīvas un sautē vēl 2-3 minūtes.

6

Verdošā ūdenī, kam pievienots sāls, vāri fusilli aptuveni 6-7 minūtes līdz al dente gatavībai. Nolej ūdeni.

7

Lielā bļodā liec pastu un pievieno mērci. Liec šķīvjos un pasniedz siltu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!