Foto: (c) Gards, ka nenoēsties

"Nekad neesmu izmantojusi gatavos maizes maisījumus, jo tad, manuprāt, zūd pašceptas maizes nozīme. Kā nekā maisījumi ir pilni ar dažādiem uzlabotajiem un citām nevajadzīgam drazām. Gribu katru iedrošināt, cik vienkāršs un nesāpīgs pasākums ir maizes cepšanai mājās," rosina kulinārijas bloga "Gards, ka nenoēsties!" autore Diāna Šulce-Palma.

180Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

300 gmilti2 TKcukurs1 TKsāls6 gsausais raugs180 mlremdens ūdens VIRSKĀRTAI:1 ĒKoregano (raudene)2 ĒKolīveļļa3 ķiploka daiviņas pēc garšassāls tomāti

Sagatavošana

1

Bļodā ieber miltus, sāli, cukuru. Viducī izveido bedrīti, ieber raugu un lejam klāt pa druskai ūdeni, ar roku maisot klāt miltus. Kārtīgi sajauc miltus ar ūdeni un liek mīklu uz galda. Mīca kādas 4-5 minūtes līdz mīkla vairs nelīp pie rokām.

2

Izveido bumbu, apkaisa ar miltiem, nolīdzina, liek bļodā, apsedz ar tīru drāniņu un novieto siltā vietā uz aptuveni 40 minūtēm uzrūgt.

3

Kamēr mīkla rūgst, sarīvē vai spiedē izspiež ķiplokus. Sajauc ar oregano un olīveļļu. Ja izmanto lielus tomātus, tos sagriež daivās. Ķiršu tomātiņus var atstāt veselus.

4

Kad mīkla ir palielinājusies apjomā vismaz divas reizes, uz cepamās plātes uzklāj cepampapīru un liek virsū mīklu, ar dūrēm no tās izspiežot gaisu un izlīdzinot aptuveni 1,5 cm biezumā. Pārziež ar ķiploku maisījumu, iespiež mīklā tomātus un ar pirkstu sabaksta mīklu, lai pildījums iesūcas dziļāk.

5

Apklāj ar dvielīti un ļauj mīklai pacelties vēlreiz – tas aizņems kādas 20-30 minūtes.

6

Cep līdz 220°C sakarsētā cepeškrāsnī aptuveni 20 minūtes.

Gards, ka nenoēsties!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!