Foto: Shutterstock
Gardie, sildošie un pikantie meksikāņu ēdieni ir kā radīti, lai tos baudītu ziemas spelgonī. Ar sulīgu vistas gaļu pildītās, tomātos un krējumā sutinātās enčiladas ar zeltainu siera garoziņu, līdzinās mums ierastajām pildītajām pankūkām, kas papildinātas ar čili asumiņu.
90Minūtes
23Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
8 tortiljas220 gsiers200 gskābs krējums GAĻAS PILDĪJUMAM:1 kgvistas fileja pēc garšassāls4 smaržīgie pipari2 lauru lapas60 gselerijas sakne10 koriandra sēklas1 čili pipars1 saujakinzas zaļumi MĒRCEI: eļļa cepšanai800 gkonservēti tomāti2 sīpoli4 ķiploka daivas1 čili pipars pēc garšassāls1 TKcukurs PASNIEGŠANAI: pēc garšasmarinēti halapenjo pipari kapāti zaļumi

Sagatavošana

1

Katliņā ielej ūdeni un uzvāra, pievieno sāli, selerijas sakni, smaržīgos piparus, lauru lapas, koriandru. Noskalo vistas filejas, liek verdošajā ūdenī un vāra aptuveni 20 minūtes. Buljonu pēc vārīšanas neizlej!

2

Padoms: vistas filejas vari aizstāt arī ar atkaulotiem vistu šķiņķīšiem bez ādas. Protams, vari izvēlēties arī vistas gabalus ar kauliem un ādu – tie būs sulīgāki, bet pēc vārīšanas nāksies tērēt papildu laiku gaļas atkaulošanai un atbrīvošanai no ādas.

3

Pa to laiku nomizo sīpolus, ķiplokus un sakapā. Čili piparu sasmalcina. Pannā uzkarsē eļļu, liek cepties ķiplokus un sīpolus, pēc 3–4 minūtēm pievieno čili piparus, tomātus, sāli, cukuru un turpina cept vēl 3–4 minūtes. Pievieno pannas saturam 250 ml buljona, kurā tika vārīta vista, no buljona izņemtu, samalcinātu selerijas sakni, uzliek pannai vāku un sautē dārzeņus 5 minūtes. Tad sablenderē līdz viendabīgai mērces konsistencei.

4

Sakarsē krāsni līdz 180 grādiem. Taisnstūra formas karstumizturīgā traukā ielej pāris kausiņus mērces un vienmērīgi izlīdzina.

5

Vistas gaļu izņem no buljona, pa šķiedrām saplucina gabaliņos. Uz katras tortiljas liek vistu, pievieno kapātu čili un kinzu, sarullē tortiļas rullīšos, liek tos vienu pie otra karstumizturīgajā traukā. Pārlej rullīšus ar krējumu, tad – ar atlikušo mērci. Pārkaisa ar sieru. Liek krāsnī cepties uz 7–10 minūtēm, līdz siers izkusis, izveidojot zeltainu garoziņu.

6

Pasniedz ar kapātu korinadru vai pētersīļiem un marinētiem halapenjo pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!