Kad visas idejas aptrūkušās ģimenisku maltīšu gatavošanai, talkā jāņem ''Grila skolas'' piedāvājums ar celma iekuršanu un maltītes gatavošanu uz tā.

Sagatavo dārzeņus. Baklažānus sagriež ripiņās, pārkaisa ar sāli un atstāj uz 10-15 minūtēm ievilkties. Tas palīdzēs novērst baklažāniem raksturīgo sīvumu. Sīpolus un ķiplokus nomizo, sagriež šķēlītēs. Papriku iztīra no sēklām un sagriež gredzenos. Kartupeļus nomazgā un sagriež šķēlēs.

Uz iekurtā celma liek pannu un ļauj tai sasilt. Tad uzlej eļļu un pagaida kādu mirkli, līdz tā kļūst karsta.

Vispirms cep sīpolus un ķiplokus, tos aktīvi maisot, lai nepiedeg. Pavirza sīpolus uz pannas malām, kur nav tik karsts, un vidū liek apcepties kartupeļu šķēles. Tad kārta paprikas riņķīšu, baklažānu šķēļu apcepšanai, un visbeidzot pannas vidū liek vistas šķiņķīšus, apslakot tos ar eļļu. Kad gaļa jau gandrīz izcepusies, apsedz to ar dārzeņiem, virsū uzliek lavašu un ļauj pasutināties vēl aptuveni 10-15 minūtes. Pievieno sāli un maltus piparus.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!