Foto: Shutterstock
Gurķi ar sarkanajām jāņogām - gardums ziemas krājumiem.

Gurķus nomazgā, pārlej ar verdošu ūdeni, patur 5 minūtes, pēc tam sietā notecina.

Vispirms burkā liek jāņogu ķekarus (ja uz kātiņa ir desmit ogu, vajadzīgi desmit ķekari; ja 20, pietiks ar pieciem). Tad liek gurķus, starp tiem ķiplokus, garšaugus: katrā burkā sešus graudu piparus, dilles, nelielu gabaliņu mārrutka saknes, baziliku.

Uzvāra marinādi, pārlej gurķiem. Pasterizē 30–35 minūtes un aizvāko. Jāņogu vietā der arī rabarberi.

Iesūtīja: Mocca

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!