Foto: Publicitātes foto
“Casatiello” ir tradicionāls itāļu Lieldienu ēdiens, kas netiek celts galdā citā sezonā. Garšām bagātais kēkss paredzēts Lielā gavēņa noslēguma svinībām, turklāt nākamajā dienā tas garšojot vēl labāk, tādēļ itāļi iecienījuši kēksu iesaiņot līdzņemšanai Otro Lieldienu piknikam. Recepti piedāvā AS “Dobeles dzirnavnieks” sadarbībā ar kulinārijas bloga “Lindas Virtuve” autori Lindu Tellgrenu.
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

500 gmilti15 gsausais raugs1.5 TKsāls120 gkausēts, atdzesēts sviests270 mlūdens200 gcietais siers100 gkūpināts šķiņķis2 vārītas olas120 gzaļās olīvas100 gsaulē kaltēti tomāti eļļa formas ieziešanai

Sagatavošana

1

Bļodā sajauc miltus, raugu un sāli. Pievieno sviestu un ūdeni. Samaisa un sāk mīcīt. Mīca ar rokām 10 minūtes vai virtuves kombainā 5 minūtes (līdz brīdim, kad mīkla ir kļuvusi elastīga un viendabīga).

2

Ietauko lielu bļodu, liek tajā apaļu saveltu mīklu, pārklāj ar ietaukotu pārtikas plēvi un noliek siltā vietā raudzēties uz vienu stundu vai līdz mīkla ir dubultojusies apjomā.

3

Ar miltiem pārkaisa darba virsmu. No bļodas izveļ mīklu un ar mīklas rulli izrullē 50 cm x 50 cm lielu kvadrātu.

4

Mīklai pāri vienādā kārtā ber uz rupjās rīves sarīvētu sieru, sasmalcinātu šķiņķi, olas, tomātus un uz pusēm sagrieztas olīvas. Sarullē kopā skaistā veltnī.

5

Ar eļļu ietauko kūkas formu ar cauru vidu. Formā liek iekšā veltni, ja vajadzīgs “tin” to apkārt formai, līdz visa mīkla ar pildījumu atrodas formā. Noliek siltā vietā uzrūgt vēl pusotru stundu.

6

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 180 grādiem. Pīrāgu cep aptuveni vienu stundu. Izņem no krāsns, 10 minūtes atdzesē un izņem no formas.

7

Pasniedz siltu vai aukstu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!