Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sātīga un aromātiska zupa, kurā bez kāpostu lapām un baltajām pupiņām ir arī vistas gaļa, selerijas un burkāni. Pasniedz vēl karstu kopā ar kādu šķēlīti grauzdētas maizes.
140Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
500 mlbaltās pupiņas (iepriekš izmērcētas)2 gab.sīpoli3 gab.ķiploka daiviņas15 mleļļa1 gab.vesela vista (bez ādas)2 gab.seleriju kāti kaltēti garšaugi4 gab.burkāni0.5 gab.virziņkāposts vai parastais kāposts

Sagatavošana

1

Pupiņas pirms gatavošanas nosusina. Lielā katlā lej eļļu, uzkarsē to un apcep tajā sasmalcinātus sīpolus un ķiplokus, līdz tie ir caurspīdīgi.

2

Pēc tam katlā liek vistu, gabaliņos sagrieztu seleriju, kaltētos garšaugus (rozmarīnu, timiānu, lauru lapas, pētersīļus un citus), pupiņas un aptuveni trīs litrus ūdens.

3

Ūdenim ļauj sākt vārīties, un zupu pēc tam vāra aptuveni stundu.

4

Kad noteiktais laiks pagājis, ņem vistu laukā no katla un noņem no kauliņiem gaļu. Burkānus nomizo un sagriež gabaliņos, bet kāpostu lapas sasmalcina.

5

Burkānus un kāpostus pievieno zupai un vāra aptuveni 40 minūtes.

6

Pēc tam zupā iemaisa vistas gaļas gabaliņus. Gatavo zupu pasniedz bļodiņās, katrai bļodiņai pa virsu lejot nedaudz olīveļļas.

Labu apetīti!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!