Foto: Privātais arhīvs
"Neceptā siera kūka ar liķiera piesūcinātu šokolādes cepumu pamatni, gardu banānu krēmu un krēmīgu kakao mērci būs katra svētku galda rota," recepti iesaka Elīza Zemitāne.
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

450 gbezpiedevu krēmsiers4 banāni70 gsviests4 ĒKiebiezinātais piens25 gželatīns300 gšokolādes cepumi "Selga"200 gskābs krējums2 ĒKkakao pulveris70 mlliķieris (pēc izvēles) ogas dekorēšanai

Sagatavošana

1

Gatavo kūkas pamatni. Sadrupina cepumus, pievieno liķieri, kausētu sviestu un samaisa. Liek kūkas veidnē, kas iepriekš izklāta ar cepamo papīru, un ar karoti vai pirkstiem izlīdzinot masu, veido kūkas pamatni.

2

Gatavo krēmu. Sablendē banānus, pievieno krēmsieru un iebiezināto pienu, samaisa viendabīgā masā.

3

Uzbriedina želatīnu aptuveni 10 minūtes, pārlejot ar nelielu daudzumu auksta ūdens. Želatīnu izkausē karsta ūdens peldē, pievieno banānu krēmam, iemaisa. Krēmu lej virs cepumu pamatnes. Liek veidni ledusskapī uz aptuveni stundu.

4

Kamēr kūka gozējas ledusskapī, pagatavo mērci. Trauciņā iespiež krējumu, pievieno kakao pulveri un cukuru pēc garšas, liek trauku karsta ūdens peldē un maisa, līdz vairs nav manāmi kakao kunkulīši un masa ir viendabīga.

5

Kad mērce ir gatava, to atdzesē un uzlej uz kūkas.

6

Kūku dekorē ar ogām pēc pašu izvēles un liek vēl uz pāris stundām ledusskapī.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!