Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Salds un sāļš ir ideāla kombinācija, pievieno šokolādes desertam kriksīti rupjā jūras sāls, tas vēl pilnvērtīgāk ļaus izbaudīt bagātīgo šokolādes garšu! Netici? Izmēģini!
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
KARAMELES KĀRTAI:30 gsviests bez sāls100 ggaišais muskovado cukurs150 mlsaldais krējums1 šķipsnajūras sāls vai jūras sāls pārslas ŠOKOLĀDES KĀRTAI:300 mlsaldais krējums200 gtumšā šokolāde vaniļas ekstrakts PASNIEGŠANAI:5 glāzes vai deserta trauciņi

Sagatavošana

1

Lai pagatavotu karameles kārtu: katliņā izkausē sviestu, pievieno cukuru un krējumu. Uz lēnas liesmas maisot karsē, līdz cukurs izkusis, tad palielini liesmu un karsē topošo karameļu mērci, līdz tā sabiezē. Kad iegūta nepieciešamā konsistence, noņem katliņu no uguns un atdzesē aptuveni 10-15 minūtes. Iemaisa karamelē jūras sāli (ideālajā variantā izmanto jūras sāls pārslas, ko var atrast, piemēram, Gemoss specializētajos veikalos). Lej karameli sagatavotajās glāzēs un noliek malā.

2

Lai pagatavotu šokolādes kārtu: nelielā katliņā uzvāra saldo krējumu. Paralēli izkausē šokolādi.

3

Karsto krējumu pievieno kausētajai šokolādei, iepilina pāris vaniļas ekstrakta lāses un samaisa, līdz izveidojas viendabīga konsistence.

4

Šokolādes un krējuma maisījumu lej glāzēs, nosedzot karameles kārtu, un atdzesē.

Pirms pasniegšanas desertam uzkaisa vēl nedaudz jūras sāls vai sāls pārslas. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!