Foto: Shutterstock
Kartupeļu ķiļķenu piena zupu pasniedz ar ķilavu maizītēm.
40Minūtes
3Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

kartupeļi piens sāls

Sagatavošana

1

Ņemam kaudzi kartupeļu, sarīvējam uz smalkās rīves, izspiežam caur marli, biezumus liekam vienā bļodā, pieberam šķipsniņu sāls, tad no otras bļodas, kurā ir šķidrums no kartupeļiem, nolejam šķidrumu, atlikušo cieti pieberam atpakaļ pie kartupeļu masas.

2

Masu samīca, no masas veido nelielas lodītes.

3

Paralēli katlā vāra ūdeni, diezgan daudz, tad tos ķiļķenus metam iekšā un vāram, kamēr uzpeld ~ 5 minūtes, tad nolej daļu no ūdens, kas iespējam kļuvis tumīgs un pievienoju pienu (piens – ūdens lai beigās ir vienādās daļās), pievieno sāli, zaļumus, pagaidu kad uzmet burbuli un gatavs.

4

Pasniedz ar ķilavu maizītēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!