Foto: Privātais arhīvs
Kad traki gribas ēst, bet gatavot slinkums, pannā uz ātru roku top kartupeļu kuģelis: visas sastāvdaļas saliec pannā, sēdi un gaidi! Recepti iesaka Kristīne Dorbe.
50Minūtes
8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

8 kartupeļi150 gcauraudzītis1 sīpols4 ķiploka daiviņas2 olas eļļa cepšanai pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem.

2

Kartupeļus nomizo un sarīvē uz smalkās rīves (šķidrumu nenospiež), samaisa ar viegli sakultām olām, sāli un pipariem. Sīpolus un ķiplokus nomizo un sasmalcina. Cauraudzīti sagriež kubiņos.

3

Cauraudzīti pannā apcep ar sīpoliem un ķiplokiem. Pannā lej kartupeļu masu un visu samaisa.

Foto: Privātais arhīvs
4
Foto: Privātais arhīvs
5

Cep krāsnī aptuveni 40 minūtes, līdz izveidojas zeltaina garoziņa.

6

Griež šķēlēs un pasniedz ar skābu krējumu. Kuģelis labi garšos arī, kad būs atdzisis.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!