Foto: Shutterstock
Pašu pagatavota Ķīnas mērce burciņās uz ziemu.

Tomātiem (labi nogatavojušies) izgriež kātiņa vietas un samaļ gaļas mašīnā. Burkānus sarīvē skaidiņās, paprikai izņem sēklas, smalki sagriež. Sīpolus smalki sakapā vai izmaļ gaļas mašīnā.Ingveru nomizo, sarīvē uz smalkās rīves.

Visu liek katlā, pievieno sāli, uzvāra un tad sautē uz lēnas uguns 20 - 30 minūtes 20-30, līdz burkāni mīksti.

Ananāsu kompotam nolej sīrupu, ananāsus sasmalcina nelielos gabaliņos, pielej tomātu biezenim, pievieno cukuru un piparus un vāra vēl 5 – 10 minūtes.

Kompota sīrupam pieber kartupeļu cieti, pielej etiķi un izmaisa. Pielej mērcei, labi izmaisa un pakarsē līdz pirmajam burbulim. !Nevārīt, jo tad var sanākt ķīselis! Karstu lej burkās un aizvāko.

* ja tomāti miltaini, tad kartupeļu cieti var nepievienot.

Iesūtīja: Finta

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!