Foto: Shutterstock
Jauks, rudenīgs kārums un vēl viens veids, kā garšīgi notiesāt ķirbju ražu. Pildījumam ar ķirbi aromatizē balto šokolādi, bet glazūrai izmanto tumšo šokšolādi vai piena šokolādi.
11Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

PILDĪJUMAM:70 mlķirbju biezenis350 gsviesta cepumi120 gbaltā šokolāde60 gkrēmsiers (istabas temperatūrā)2 ĒKpūdercukurs0.5 TKkanēlis šķipsnasmaržīgie pipari GLAZŪRAI:200 gtumšā šokolāde20 gsviests

Sagatavošana

1

Lai varētu pagatavot konfektes, vispirms jāpagatavo ķirbju biezenis. Nomizo ķirbi, sagriež gabalos un liek tvaicējamā katla sietā. Ķirbi karsē apmēram 5-10 minūtes, līdz tas ir mīksts, pēc tam ar blenderi sablendē un atdzesē.

2

Ar blenderi sasmalcina smalkās drupačās sviesta cepumus, ūdens peldē izkausē balto šokolādi.

3

Ar mikseri sakuļ kopā krēmsieru ar pūdercukuru, apmēram 2 minūtes. Pēc tam pievieno ķirbju biezeni un turpina kult, līdz veidojas vienmērīgs krēms.

4

Pēc tam pievieno cepumus, kanēli, maltus smaržīgos piparus un kausētu balto šokolādi. Turpina kult vēl apmēram 2 minūtes. Pēc tam konfekšu masu apsedz ar pārtikas plēvi un liek ledusskapī dzesēties un atpūsties vismaz uz divām stundām, bet vislabāk uz visu nakti.

5

Nākamajā dienā var turpināt gatavot konfektes. Vienai konfektei ņemot apmēram vienu tējkaroti masas, saveļ konfekšu bumbiņas. Tās liek uz šķīvja vai paplātes un atkal liek ledusskapī dzesēties, vismaz stundu vai visu nakti.

6

Kad konfekšu bumbiņas sastingušas, ūdenspeldē izkausē tumšo šokolādi ar sviestu. Ar karotes palīdzību iemērc konfekšu bumbiņas glazūrā un kārto uz plāts, kas apsegta ar cepamo papīru. Kad glazūra sastingusi, konfektes ir gatavas pasniegšanai. Ja vēlas, kamēr tumšā šokolāde nav sastingusi, konfekti var apkaisīt ar dažādiem rotājumiem - cepumu drupačām, kanēli vai smalcinātām ķirbju sēkliņām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!