Foto: PantherMedia/Scanpix
Gardākie pelmeņi - pašu gatavotie.
45Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti1 gab.ola0.5 glāzeūdens1 šķipsnasāls PILDĪJUMAM:0.5 kgmaltā gaļa0.5 gab.sīpols1 gab.ķiploka daiviņa sāls melnie pipari piens

Sagatavošana

1

2 glāzes miltu izber uz galda un izveido kaudzīti, kurā iesit vienu olu.

2

Miltus ar olu izmīca un pa porcijām pievieno, nedaudz vairāk par 1/2 glāzi silta ūdens ar 1 šķipsnu sāls. Visu izjauc turpat uz galda.

3

Mīklu mīca uz galda ar abām rokām, lai mīkla neliptu pie galda, var piejaukt vēl nedaudz miltu.

4

Mīklai ir jāatlec no rokām un jābūt ļoti labi izmīcītai. Mīca ~ 7 min. Gatava mīkla pat nedaudz gurkst, kad to plēš.

5

No mīklas izveido kukulīti, apsedz un noliek uz 30 min, lai nedaudz atdziest. !Neaizmirsti mīklu apsegt, lai neapkalst!

6

Kamēr mīkla atdziest, gatavojam pildījumu. Ņem 1/2 kg maltas gaļas, pierīvējam, uz smalkās rīves, 1/2 paliela sīpola vai izmaļ gaļas mašīnā.

7

Ar spiedi izspiež ķiploka daiviņu. Pievienojam sāli, maltus melnos piparus, vēl var pievienot kaltētas dilles, pētersīļus, baziliku utt, ko paši izvēlaties un kam dodat priekšroku.

8

Es pievienoju vegetu, bet garša man nepatika, tāpēc neiesaku, ja vien tā nav Jūsu mīļākā garšviela. Un nedaudz piena, lai gaļa, kad izvārās, ir mīksta un maiga.

9

Atdzisušu mīklu izrullē, pēc iespējas plānāk, bet ne tik plāni, lai spīdētu galds cauri. Lai mīkla neliptu pie galda, apakšā paberam miltus.

10

Ar glāzi izspiež mīklas aplīšus.

11

Gatavos pelmeņus liek vārīties verdošā ūdenī, kam pievienotas garšvielas, bet var arī iztikt bez tām. Vāra ~ 5 min. Jāpagaida, lai pelmeņi uzpeld un tad vēl drusku pavārās.

Iesūtīja: Lora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!