Foto: Shutterstock
Krāsnī cepti kartupelīši, kas tā vien smaržos un garšos pēc rozmarīna. Rozmarīnu kartupeļiem pievieno bagātīgi, lai rezultāts būtu vēl jo gardāks. Izvēlies nelielus kartupeļus, kas visi ir viena izmēra – tā tie izcepsies vienmērīgāk.
60Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
1 kgnelieli kartupeļi1 ķiploks4 ĒKolīveļļa saujarozmarīns pēc garšasjūras sāls

Sagatavošana

1

Kartupeļus kārtīgi nomazgā, lai nebūtu neviena zemes druska. Ķiploka galviņu sadala daiviņās. Sagatavo cepešplāti – izklāj to ar cepampapīru.

2

Kartupeļus un ķiploka daiviņas izkārto cepešplātī un aplej ar olīveļļu. Rozmarīna kātiņiem noplucina lapiņas un uzbārsta tās virs kartupeļiem. Kartupeļus apkaisa ar jūras sāli.

3

Cepešplāti ar kartupeļiem liek krāsnī, kas uzkarsēta līdz 200°C. Cep 40–50 minūtes, kartupeļus ik pa laikam apmaisot, lai tie apbrūnē vienmērīgi.

4

Kad kartupeļi zeltaini un mīksti, izņem no krāsns. Pasniedz ar kādu krējuma, jogurta vai tomātu mērcīti.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!