Foto: DELFI
Avenes mūsmājās ir tās ogas, kas tiek noēstas svaigas, tādēļ parasti pret dažādām kūkām, kurās sulīgais kārums tiek termiski apstrādāts, izturos skeptiski. Tomēr, izrādās, velti!

Varētu sacīt, ka šī aveņu plātsmaizes recepte mani uzstājīgi "vajājusi" jau labu brīdi – klaiņājot pa tīmekli, esmu redzējusi dažādos, pārsvarā amerikāņu, kulinārajos blogos un recepšu portālos. Lai gan biju skeptiska, pagājušajās brīvdienās nolēmu izmēģināt.

Uzreiz brīdinu – ļoti trekna un ļoti salda, svētdienas našķis īstiem kārumniekiem un cukurmīļiem. Kā jau lielākā daļa kārumu tur, aiz okeāna. Bet reizēm jau drīkst. Nākamreiz, kad šo gardumu cepšu, iespējams, likšu vairāk sāls pamatnei, mazāk cukura virskārtai, jo prasījās vairāk kontrastu.

Pie darba!

50Minūtes
12Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
PAMATNEI:190 gmilti100 gauksts sviests0.5 TKsāls100 gcukurs VIRSKĀRTAI:2 saujasavenes2 olas150 mlsaldais krējums100 gcukurs1 TKvaniļas ekstrakts1 ĒKmilti

Sagatavošana

1

Ieslēdz cepeškrāsni, uzkarsē līdz 190 grādiem.

2

Gatavo pamatni: iesijā bļodā 130 g miltu, pievieno sarīvētu sviestu un sāli. Ar pirkstiem saberž kopā produktus, veidojot drumstalas.

3

Sviesta un miltu drumstalas liek ar cepampapīru izklātā traukā (es izmantoju 25x25 cm trauku, nākamreiz cepšu lielāku, proporcionāli palielinot produktu daudzumu).

4

Atlikušos miltus samaisa ar cukuru un pārkaisa pār sviesta drumstalām.

5

Kā nākamo liek aveņu kārtu – tās var pārkaisīt, bet var arī kārtot glītās rindās, viss atkarīgs no estētiskā noskaņojuma.

6

Lielā bļodā liek olas, pievieno saldo krējumu, cukuru, vaniļu un miltus. Visu sakuļ un pārlej pār ogām.

7

Liek sakarsētajā cepeškrāsnī un cep 40-45 minūtes vai, līdz virskārta ir zeltaini brūnā krāsā un māju piepildījis kārdinoši salds aromāts.

Pasniedz tūlīt vai atdzesētu. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!