Foto: DELFI
Orzo ir īpašs makaronu veids, kas izskatās kā rīsi. Pastas graudiņi ir ļoti universāli, jo tos var izmantot visdažādākajās receptēs, arī zupās un salātos. "Džiugas" siera ēdienu meistarklasē "Tasty.lv" un restorāna "Aqua Luna" šefpavārs Gints Aizupietis orzo pastu gatavoja ar krēmīgu sviesta un siera mērci "Alfredo".

No sviesta, siera un saldā krējuma gatavotajai Alfredo mērcei piemīt ļoti piesātināta un bagātīga garša. Recepti 1914.gadā radīja romiešu šefpavārs Alfredo De Lello, sākotnēji viņš šo ēdienu gatavoja savai sievai - lai uzlabotu apetīti un atgūtu spēkus pēc grūtām dzemdībām. Kopš tā laika mērce pasaulē iemantojusi lielu popularitāti, lielākoties tā tiek pasniegta kopā ar pastu, bet tikpat labi var kalpot par piedevu arī citiem ēdieniem - kartupeļiem, rīsiem, dārzeņiem.

Bet nu, pie darba! Vispirms gatavo mērci, bet, kad mērce gandrīz gatava, vāra pastu.

30Minūtes
16Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

ALFREDO MĒRCEI: šalotes sīpoli ķiploki sviests saldais krējums krēmsiers cietais siers 'Džiugas' zilais siers svaigi malti melnie pipari eļļa ORZO PASTAI: Orzo jeb risetti pasta sviests cietais siers 'Džiugas' svaigs baziliks sāls

Sagatavošana

1

Šalotes sīpolu un ķiploku sīki sasmalcina un liek katliņā sutināties sviestā - uz lēnas uguns. Tā kā sviestam piemīt tendence ātri sākt degt, tam pievieno nedaudz eļļu. Sīpolus sautē, līdz tie gandrīz izšķīduši, tad pievieno saldo krējumu un visu uz lēnas uguns karsē.

2

Kad krējums uzkarsis, pievieno smalki rīvētu Džiugas sieru, svaigo krēmsieru bez piedevām, kā arī nedaudz zilo sieru. Maisot karsē mērci, līdz siers izkusis un izveidojusies viendabīga, samērā bieza mērce.

3

Lai pagatavotu pastu ar sieru un baziliku, uzvāra makaronus, sekojot instrukcijām uz iepakojuma. Gatavajā pastā iemaisa piciņu sviesta, kapātu baziliku un rīvētu cieto sieru. Gatavs! Pasniedz ar krēmīgo Alfredo mērci, pārkaisot ar svaigi maltiem melnajiem pipariem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!