Foto: DELFI
Grauzdētās maizes kraukšķīgums patīkami kontrastēs ar sulīgu tomātu salsu un pikanto fetas sieru. Ideāla uzkoda mājas ballītei.
20Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

bagete olīveļļa1 ķiploka daiviņa bazilika lapiņas dekoram50 gfetas siers4 tomāti sīpols malti melnie pipari bazilika lapiņas

Sagatavošana

1

Uzkarsē krāsni līdz 220 grādiem grila režīmā. Izklāj plāti ar cepamo papīru.

2

Bageti slīpi sagriež aptuveni 2 cm platās šķēlēs, liek uz plāts, ar otiņu pārziež ar eļļu.

3

Liek krāsnī uz 4-5 minūtēm vai līdz brīdim, kad šķēlītes ir skaisti zeltainas.

4

Izņem šķēlītes no krāsns, nedaudz atdzesē un tad ierīvē katru šķēlīti ar ķiploka daiviņu.

5

Gatavo tomātu salsu. Tomātus sagriež mazos kubiņos, liek bļodā, pievieno sīki sakapātu baziliku un sīpolu, kā arī melnos piparus. Visu samaisa, nolej lieko šķidrumu.

6

Uz maizes šķēlēm liek salsu, tad fetas siera plāksnīti un bazilika lapiņu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!