Mērvienības dotas uz 1l burku
8Sastāvdaļas
viegli
Sastāvdaļas
800 ggurķi200 gsīpoli ĒKsāls1 ĒKcukurs ĒKetiķis 9%5 gcitronskābe ĒKeļļa1 ĒKdilles
Sagatavošana
1
Gurķus nomizo, (ja gurķi pārauguši, izņem sēklotni), sagriež plānās šķēlītēs.
2
Sīpolus (arī nomizo) un sagriež plānās šķēlītēs/ripiņās.
3
Traukā saber gurķus, sīpolus un kārtīgi sajauc ar garšvielām (sāli, cukuru, eļļu, etiķi, dillēm). Atstāj uz 2-3 stundām atsuloties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā tūlītējai ēšanai.
4
Tad blīvi sapilda burkās un pārlej ar atlikušo marinādi.
5
Burkas ar vienkārši virsū uzliktiem, bet neaizgrieztiem vāciņiem liek karsēt iepriekš līdz 90 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.
6
1/2l burkas karsē - 20 minūtes, 1l burkas - 25 minūtes. Pēc tam burkas uzmanīgi izceļ, vāciņus aizskrūvē.
Iesūtīja: Pūķīte
Publikācijas saturs vai tās jebkāda apjoma daļa ir aizsargāts autortiesību objekts Autortiesību likuma izpratnē, un tā izmantošana bez izdevēja atļaujas ir aizliegta. Vairāk lasi šeit