Foto: DELFI
Latgales salāti - ziemas krājumiem, gatavoti ar karsēšanu cepeškrāsnī, kas ir daudz ātrāka un vienkāršāka metode kā ņemšanās ar verdoša ūdens katlu.

Mērvienības dotas uz 1l burku

8Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

800 ggurķi200 gsīpoli ĒKsāls1 ĒKcukurs ĒKetiķis 9%5 gcitronskābe ĒKeļļa1 ĒKdilles

Sagatavošana

1

Gurķus nomizo, (ja gurķi pārauguši, izņem sēklotni), sagriež plānās šķēlītēs.

2

Sīpolus (arī nomizo) un sagriež plānās šķēlītēs/ripiņās.

3

Traukā saber gurķus, sīpolus un kārtīgi sajauc ar garšvielām (sāli, cukuru, eļļu, etiķi, dillēm). Atstāj uz 2-3 stundām atsuloties. Pēc garšas jābūt stiprākam, nekā tūlītējai ēšanai.

4

Tad blīvi sapilda burkās un pārlej ar atlikušo marinādi.

5

Burkas ar vienkārši virsū uzliktiem, bet neaizgrieztiem vāciņiem liek karsēt iepriekš līdz 90 grādiem uzkarsētā cepeškrāsnī.

6

1/2l burkas karsē - 20 minūtes, 1l burkas - 25 minūtes. Pēc tam burkas uzmanīgi izceļ, vāciņus aizskrūvē.

Iesūtīja: Pūķīte

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!