Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sāļais pīrāgs ar bagātīgu sīpolu pildījumu un sarīvētu sieru izteiksmīgākai garšai. Var ēst tāpat vai pasniegt ar svaigajiem salātiem.
90Minūtes
11Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 6
20-23 cm APAĻAI FORMAI:60 gsviests500 gsīpoli1 lauru lapa pēc garšassāls pēc garšassvaigi malti melnie pipari175 gkārtainā mīkla1 ola pēc garšassarīvēts muskatrieksts300 mlsaldais krējums30 gsarīvēts Gruyere siers

Sagatavošana

1

Lielā pannā izkausē sviestu. Tajā saber smalki sagrieztus sīpolus un pievieno lauru lapu. Pannai uzliek vāku, plīts liesmu samazina uz mazu un sutina sīpolus apmēram 30 minūtes, līdz tie mīksti un zeltaini. Ik pa laikam pannu sakrata, lai sīpoli nepiedegtu. Pēc tam sīpolus atdzesē.

2

Kārtaino mīklu izrullē plānā kārtiņā un ieklāj tartes formā. Ar dakšiņu nedaudz sadursta mīklu. Formu ieliek ledusskapī, lai mīklas pamatne nedaudz sastingtu.

3

Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200°C. Uzkarsē tajā arī cepešplāti.

4

Bļodiņā sakuļ olu, pievieno sāli, piparus un muskatriekstu. Iemaisa saldo krējumu.

5

No sīpoliem izņem lauru lapu. Sīpolus izklāj mīklas pamatnē un izlīdzina. Pārlej tiem pāri olu-krējuma masu, bet beigās pārkaisa ar sieru.

6

Sīpolu pīrāgu liek cepeškrāsnī uz karstās cepešplāts un cep 40 minūtes, līdz virsa zeltaini brūna.

Pasniedz, kamēr silts. Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!