Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Sagatavojot maltās gaļas mērci, to vari izmantot dažādiem ēdieniem - gan pasniedzot mērci ar kartupeļim vai kartupeļu biezeni, vai kā klasisku Boloņas mērci ar pastu (makaroniem), vai izmantot pīrāga pildījumam mīklas groziņā. To vari arī sasaldēt un izmantot citā reizē.
30Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
500 gliellopa maltā gaļa250 gšampinjoni1 ĒKeļļa1 sīpols2 burkāni2 ĒKmilti400 gkonservēti kapāti tomāti savā sulā1 liellopa buljona kubiņš pēc garšassāls pēc garšasmelnie pipari

Sagatavošana

1

Smalki sakapā sīpolu un nelielos gabaliņos sagriež burkānus. Dziļā pannā sakarsē eļļu. Karstā pannā liek sīpolus un sutina, līdz tie caurspīdīgi, pēc tam pievieno burkānus un, ik pa brīdim apmaisot, cep dārzeņus apmēram 5 minūtes, līdz tie kļuvuši nedaudz mīkstāki.

2

Tikmēr šampinjonus sagriež šķēlēs. Kad burkāni apcepušies, tiem pievieno malto gaļu. Maisot to apcep. Iesākumā gaļa jāmaisa samērā intensīvi, līdz tā sadalās mazos gabaliņos. Pēc tam maisīšana ir nepieciešama tikai šad un tad, ļaujot gaļai apbrūnēt. Ja gaļa tiks maisīta pārāk bieži, tā sutīs un nebrūnēs.

3

Kad gaļa apbrūnējusi, tai pievieno sagrieztos šampinjonus un maisot apcep pāris minūtes. Pannā ber miltus, labi izmaisa un karsē kādas 3 - 4 minūtes, ļaujot miltiem izkarst.

4

Pievieno kapātos tomātus, sasmalcinātu buljona kubiņu un uz straujas uguns uzvāra mērci, nepārtraukti maisot. Pēc tam nogriež minimālu karstumu un ļauj mērcei vārīties apmēram 10 minūtes, līdz tā sabiezē un dārzeņi ir mīksti. Ja mērce šķiet pārāk bieza, pielej nedaudz karstu ūdeni. Pēc garšas pievieno sāli un piparus. Pasniedz.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!