Sastāvdaļas
Sagatavošana
Visu sajauc, līdz izveidojas vienmērīga mīkla. No sākuma izmanto 1,5 glāzes ūdens, ja ir nepieciešams vēl, tad pielej pamazām vēl.
Mīklu ielikt traukā un pārsegt ar drēbi un atstāt vēsā vietā (tikai ne ledusskapī). 6 dienu laikā, reizi dienā, ieraugu pārliek bļodā un piejauc ¼ glāzes ūdens un 1/3 glāzes miltu, visu labi samaisa.
Trauku izmazgā un nosusina, tad ieraugu liek atpakaļ. Septītajā dienā trauku cieši nosedz ar vāku un var sasaldēt, līdz ir nepieciešamība izmantot.
Ieraugu vajag piebarot pēc katrām 7 - 10 dienām, lai tas būtu aktīvs. Tam jābūt biezam. Pats lielākais daudzums miltu ir 1: 1 ar ieraugu. Ja ierauga virsma ir pelēka, tad tas ir badā. To var atdzīvināt, pievienojot miltus un ūdeni 2 reizes dienā ik pēc 12 stundām.
Iesūtīja: Artūrs