Foto: Shutterstock
Maizes ieraugs, kurš labai saimniecei vienmēr pie rokas.
2Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

2 glāzesmilti glāzesūdens

Sagatavošana

1

Visu sajauc, līdz izveidojas vienmērīga mīkla. No sākuma izmanto 1,5 glāzes ūdens, ja ir nepieciešams vēl, tad pielej pamazām vēl.

2

Mīklu ielikt traukā un pārsegt ar drēbi un atstāt vēsā vietā (tikai ne ledusskapī). 6 dienu laikā, reizi dienā, ieraugu pārliek bļodā un piejauc ¼ glāzes ūdens un 1/3 glāzes miltu, visu labi samaisa.

3

Trauku izmazgā un nosusina, tad ieraugu liek atpakaļ. Septītajā dienā trauku cieši nosedz ar vāku un var sasaldēt, līdz ir nepieciešamība izmantot.

4

Ieraugu vajag piebarot pēc katrām 7 - 10 dienām, lai tas būtu aktīvs. Tam jābūt biezam. Pats lielākais daudzums miltu ir 1: 1 ar ieraugu. Ja ierauga virsma ir pelēka, tad tas ir badā. To var atdzīvināt, pievienojot miltus un ūdeni 2 reizes dienā ik pēc 12 stundām.

Iesūtīja: Artūrs

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!