Foto: DELFI
Mājas siers ar dillēm – garšīgs tāpat vai uz maizes.
30Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 1
1 lpiens citronskābe garšvielas dilles buljona kubiņš

Sagatavošana

1

Pienu uzvārīju un mirklī, kad tas ceļas katlā uz augšu, iemetu un samaisīju nedaudz (trešdaļu tējkarotes apmēram) citronskābes.

2

Sametu iekšā sīki sagrieztas dilles, buljona kubiciņu (sadrupinātu).

3

Tad sagāzu smalkā sietā (var arī marlē), notecināju.

4

Pēc tam zem sloga palieku un pēc mirkļa ēdu.

Tikai nelaime tā, ka baigi maz sanāk. No tā litra man sanāca tikai tik daudz, lai to uzgrieztu uz kādām 3 - 4 sviestmaizītēm. Bet garšīgs gan.

Klāt var likt visvisādas garšvielas. Tā kā, ņemot veikalā pirktu pienu, sanāk dārgi, marlē vai sietā pastāv, kamēr notek liekais šķidrums. Es neturēju ilgāk par 5 minūtēm. Slogs - da jebkas! Kaut kas smagāks - pilna burciņa ar ūdeni, kāds nomazgāts akmens, nu vienalga kas. Īstenībā tam slogam nav lielas nozīmes, ēst var arī bez tā. Tas tik tā - smukumam, lai tas ritulītis būtu tāds kā veikalā.

Iesūtīja: kamzoliite

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!