Sastāvdaļas
Sagatavošana
Pienu uzvārīju un mirklī, kad tas ceļas katlā uz augšu, iemetu un samaisīju nedaudz (trešdaļu tējkarotes apmēram) citronskābes.
Sametu iekšā sīki sagrieztas dilles, buljona kubiciņu (sadrupinātu).
Tad sagāzu smalkā sietā (var arī marlē), notecināju.
Pēc tam zem sloga palieku un pēc mirkļa ēdu.
Tikai nelaime tā, ka baigi maz sanāk. No tā litra man sanāca tikai tik daudz, lai to uzgrieztu uz kādām 3 - 4 sviestmaizītēm. Bet garšīgs gan.
Klāt var likt visvisādas garšvielas. Tā kā, ņemot veikalā pirktu pienu, sanāk dārgi, marlē vai sietā pastāv, kamēr notek liekais šķidrums. Es neturēju ilgāk par 5 minūtēm. Slogs - da jebkas! Kaut kas smagāks - pilna burciņa ar ūdeni, kāds nomazgāts akmens, nu vienalga kas. Īstenībā tam slogam nav lielas nozīmes, ēst var arī bez tā. Tas tik tā - smukumam, lai tas ritulītis būtu tāds kā veikalā.
Iesūtīja: kamzoliite