Foto: Shutterstock
Sulīgas maltās gaļas bumbiņas jeb koftas pikantā dārzeņu karija mērcē būs īsts baudījums austrumniecisku garšu cienītājiem.
60Minūtes
17Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 2
300 gmaltā gaļa0.25 tasemalta baltmaize4 gab.sīpoli (lieli)2 ĒKsasmalcināi ķiploki2 ĒKingvers, svaigs2 gab.krustnagliņas1 šķipsnakanēlis1 šķipsnalauru lapas, pulveris1 TKkurkuma1 TKčili, svaigs1 šķipsnakardamons, malts1 gab.olas2 gab.tomāti (lieli)100 gsviests (var aizstāt ar eļļu vai gī sviestu)200 mlūdens sāls1 saujakinza

Sagatavošana

1

Sajauc malto gaļu ar baltmaizi, sakapātu sīpolu, 1 ĒK kapāta ķiploka, 1 ĒK svaiga, rīvēta ingvera, kanēli, maltu lauru lapu pulveri, kardamona pulveri un 2 krustnagliņām. Masu jauc, līdz tā kļūst viendabīga. Izņem krustnagliņas un vēlreiz labi izmīca.

2

Olu sakuļ, piejauc gaļas masai un vēlreiz izmīca. No masas gatavo gaļas bumbiņas un sakarsētā sviestā apcep tās, līdz bumbiņas ir brūnas.

3

Palikušos sasmalcinātos sīpolus apcep 1/2 tasē sviesta, līdz tie kļūst zeltaini, tad pievieno atlikušos sasmalcinātos ķiplokus un rīvēto ingveru. Cep 2–3 minūtes. Pievieno sakapātus tomātus (var izmantot arī tomātus savā sulā) un labi visu izmaisa, pievieno sāli, kurkumu, čili piparus, ūdeni un uz vidējas uguns atstāj 15 minūtēs gatavoties.

4

Pēc tam masai pievieno gaļas bumbiņas, visu uzkarsē līdz burbulim un uz lēnas uguns turpina vārīt vēl 15 minūtes. Dekorē ar kinzas lapiņām un pasniedz ar karstiem rīsiem.

Recepte: Cāļa Virtuve

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!