Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Blendētais kokteilis, kas tradicionāli nācis no Indijas apgabala, kur to arī vietējie dzer, ir ļoti līdzīgs tam, ko mēs pazīstam kā smūtiju. Īpašais lassi ir tas, ka to teju vienmēr taisa ar jogurtu un nepievieno cukuru, bet garšas pastiprināšanai pievienotas tiek garšvielas.
10Minūtes
6Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 3
1 gab.liels mango150 mlbezpiedevu jogurts100 mlpiens2 gab.kardamona pākstis1 šķipsnasāls dažas sasmalcinātas pistācijas

Sagatavošana

1

Mango nomizo un tā mīkstumu sagriež nelielos gabaliņos. Liek blenderī.

2

Klāt pievieno bezpiedevu jogurtu un sastāvdaļas sablendē biezeņa konsistencē.

3

Pēc tam blendētajam dzērienam pievieno pienu un kādu mirkli pakuļ.

4

Kardamona pākstīs esošās sēkliņas sasmalcina ar naža aizmuguri, iegūto pulverīti ber klāt lassi. Dzērienam pievieno arī šķipsniņu sāls.

5

Lassi lej glāzēs un virspusi garnē ar sasmalcinātām pistācijām.

Padoms: garšai var pievienot arī nedaudz laima sulas vai cukuru.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!