Foto: Shutterstock
"Melnais princis" ar avenēm - krāšņa kūka, īpašiem viesiem.
120Minūtes
16Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
1 glāzemilti1 glāzeskābs krējums1 glāzecukurs2 gab.olas1 TKsoda2 ĒKkakao rīvēta citrona miziņa2 glāzesskābs krējums cukurs vaniļas cukurs citrona miziņa200 gsaldais krējums saldētas avenes300 gmelnā šokolāde2 ĒKcukurs200 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Baltajam biskvītam. Olas, sakuļ ar krējumu, rīvētu citrona miziņu un cukuru. Tad iemaisa miltus un dzēstu sodu (soda dzēsta ar 1 TK etiķa 9 %).

2

Brūnajam biskvītam: olas, sakuļ ar krējumu un cukuru. Tad iemaisa miltus, dzēstu sodu un kakao.

3

Kārtas izcep un sagriež kārtās.

4

Krēms: Skābo krējumu sakuļ ar nedaudz cukuru, vaniļas cukuru un citrona miziņu. Samaisa ar putukrējumu (saldo krējumu saputo ar nedaudz cukuru).

5

Avenes atsaldē un lieko sulu notecina.

6

Glazūra: uzkarsē saldo krējumu ar cukuru un uzlej šokolādei. Izmaisa un atdzesē.

7

Uz pirmās, brūnās biskvīta kārtas liek tikai avenes, tad gaišo biskvīta kārtu piesūcina ar aveņu sulu un liek krēmu.

8

Tad atkal brūnais biskvīts, avenes, gaišais biskvīts, krēms utt. Pēdējā kārta tikai krēms. Tad pārlej glazūru un pārkaisa sasmalcinātus riekstus.

Iesūtīja: bibiiii

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!