Nātru krēmzupa

Nātru krēmzupa
Foto: Shutterstock
4 porcijas
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

"Pirmo nātru zupu savulaik būs baudījusi ne viena vien vecmāmiņa – nātres latviešu virtuvē izmantotas arī tālā senatnē, jo uzturvērtības ziņā tās apsteidz visus dārzā audzētos zaļumus un dārzeņus," stāsta "Restorāna 3" šefpavārs Ēriks Dreibants. Šefpavārs piedāvā pavasara delikateses recepti – nātru krēmzupu.

No nātrēm nevajadzētu vairīties – Latvijā augošās ir ēdamo nātru šķirnes, kas ir teicams dzelzs, kalcija, magnija un kālija avots un ir bagātas ar A un C vitamīnu. Ķeramies pie darba!

Uzkarsētā katlā liek sviestu ar eļļu un dažas minūtes apcep sasmalcinātu Šalotes sīpolu, ķiplokus un sarīvētus burkānus. Pievieno buljonu, kubiņos sagrieztu kartupeli un vāra, līdz tas mīksts.

Pēc tam pievieno saldo krējumu, nātres un vāra līdz pirmajam burbulim. Nedaudz atdzesē un visu rūpīgi sablenderē.

Vērts zināt! Ēšanai izmanto jaunās nātru lapiņas. Lai nātres nedzeltu, tās jāblanšē vārošā ūdenī dažas sekundes. Nātres var arī kaltēt, un, samaisot ar liepziediem, ziemā būs garda tēja.

Recepti iesūtīja: Mammamuntetiem.lv

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka