Foto: DELFI
Pat ja vienas no iecienītākajām ir ceptās siera kūkas, dzīve piespēlē situācijas, kad jāizmēģina kas jauns. Šoreiz nācās aizmirst par cepeškrāsni un savu kāri pēc kā saldāka, lai nosvinētu dzīvi, gatavot bez tās. Tā tapa pavisam kārdinoši gaisīga siera kūka bez cepšanas, kuru patīkami papildināja gards aveņu ievārījums. Ceru, ka garšos arī jums!
720Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
4 pac. "Rasa" svaigais siers bez piedevām100 mlsaldais krējums1 gab.bundža iebiezināts piens ar cukuru citrona sula10 gželatīns aveņu ievārījums PAMATNEI:120 gcepumi2 ĒKkokosriekstu skaidiņas100 gsviests (izkausēts) eļļa PIEDERUMI: apaļā kūkas veidne (20-24cm) cepamais papīrs

Sagatavošana

1

Sagatavo kūkas formu un garoziņu. Kūkas formu viscaur iesmērē ar eļļu. No cepamā papīra izgriež apli, ko likt formas pamatnē, arī to pirms likšanas formā apsmērē ar eļļu.

2

Nogriež platas cepamā papīra strēmeles, apsmērē ar olīveļļu un liek gar kūkas formas malām. Kārtīga formas izklāšana palīdzēs kūkai nepielipt pie tās.

3

Cepumus smalki sadrupina (šeit palīgs būs blenderis), pieber kokosriekstu skaidiņas un klāt pielej izkausētu sviestu. Masu kārtīgi samaisa.

4

Sadrupināto kūkas pamatni liek formā un kārtīgi nospiež pie formas dibena. Kūkas formu liek ledusskapī atdzist.

5

Gatavo kūkas pildījumu. Lielā bļodā liek svaigo sieru, kas pirms tam noturēts istabas temperatūrā. Ar mikseri sieru nedaudz sakuļ, lai tas būtu gaisīgs.

6

Kā nākamo pievieno iebiezinātu pienu, nelielās porcijās lejot klāt sieram un pēc katras pievienošanas masu nedaudz sakuļot ar mikseri.

7

Pēc tam pievieno saldo krējumu, kas arī kādu mirkli noturēts istabas temperatūrā, un masu sajauc.

8

Tad pievieno svaigi spiesto citronu sulu. Kūkas krēma masu aptuveni pusminūti līdz minūti kuļ ar mikseri, līdz iegūta vienmērīga masa.

9

Ņem želatīnu, ber nelielā bļodiņā un pievieno 25 ml remdena ūdens. Ļauj želatīnam desmit minūtes uzbriest.

10

Pēc tam želatīna bļodiņu liek ūdens peldē un graudiņus ar karoti maisa, līdz tie izkusuši sīrupam līdzīgā masā.

11

Izkusušo želatīnu liek klāt siera kūkas masai, un visu rūpīgi sakuļ.
Gatavo siera kūkas pildījumu lej pa virsu cepuma pamatnei un izlīdzina vienmērīgi pa visu kūkas formu.

12

Kūku liek ledusskapī sastingt uz pāris stundām (vislabāk uz nakti). Pēc tam, kad kūka sastingusi, tai pa virsu uzsmērē aveņu ievārījumu.

Padoms: garnēšanai var izmantot jebkuru citu ievārījumu, kas labāk iet pie sirds. Izcili kūka garšos kopā ar šajā sezonā novārītu, svaigu ievārījumu.

Kūku pasniedz uz aukstiem deserta šķīvjiem.

Lai labi garšo!

Foto: DELFI

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!