Nepārspējami kraukšķīgie sīpolu riņķīši

Nepārspējami kraukšķīgie sīpolu riņķīši
Foto: Privātais arhīvs
Sastāvdaļas:
pēc garšas
timiāns
Mīklai
200 g
milti
pēc garšas
sāls
200 ml
alus
Sarežģītība: viegli
Pasniegt tūlīt pēc pagatavošanas

Kraukšķīgo sīpolu riņķīšu spēks slēpjas to vienkāršībā. Lai pagatavotu šo garšīgo uzkodu, kas no bļodiņas parasti pazūd zibenīgā ātrumā, būs nepieciešamas vien pāris sastāvdaļas. Recepti Sīpolu ceļa konkursam iesūtījusi Ance.

Nomizo sīpolus, sagriez puscentimetru biezās ripās, atdali riņķus.

Gatavo mīklu panēšanai, bļodā samaisot visas sausās sastāvdaļas un tad pievienojot tām tik daudz alus, līdz iegūta vidēji biza mīkla.

Katliņā uzkarsē eļļu.

Ar dakšu katru sīpola gredzenu viscaur apviļā mīklā un pa porcijām liek verdošajā eļļa, apgrozot un cepot, līdz sīpolu riņķīši ir zeltaini.

Tad ar putu karoti izņem tos no eļļas un liek šķīvī, kas iepriekš izklāts ar salvetēm vai papīra dvieli, lai notecinātu lieko eļļu. Pirms pasniegšanas riņķīšus pārkaisa ar timiānu.

Vēlams riņķīšus baudīt, kamēr vēl tie ir silti, jo atdziestot tie zaudē lielu daļu kraukšķīguma.

Šī recepte piedalās konkursā, kura galvenā balva ir ceļojums divām personām uz Peipusa reģionu Igaunijā, kurā viens no apskates objektiem ir arī slavenais Sīpolu ceļš.

Vai arī tavā virtuvē sīpols ir neatņemama ēdiena sastāvdaļa? Pagatavo līdz 7. augustam savu mīļāko ēdienu, kurā sīpols ir viena no galvenajām sastāvdaļām, nofotografē gala rezultātu, pieraksti recepti un pagatavošanas gaitu un sūti uz receptes@delfi.lv (ar norādi "Sīpolu ceļa konkurss"). Uzvarētāju noskaidrosim 16. augustā.

Ar konkursa noteikumiem iepazīsties šeit.

Source info

Tasty


Copyrights

Stingri aizliegts DELFI publicētos materiālus izmantot citos interneta portālos, masu informācijas līdzekļos vai jebkur citur, kā arī jebkādā veidā izplatīt, tulkot, kopēt, reproducēt vai kā citādi rīkoties ar DELFI publicētajiem materiāliem bez rakstiskas DELFI atļaujas saņemšanas, bet, ja atļauja ir saņemta, DELFI ir jānorāda kā publicētā materiāla avots.
Dienas recepte
Tasty iesaka