Foto: Shutterstock
Gardam desertam - ogu ķīselis ar putukrējumu.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 10
350 gmellenes200 gzemenes200 gavenes1 gab.citrons2 gab.apelsīni300 mlsarkano vīnogu sula100 gcukurs1 gab.kanēļa standziņa2 ĒKkartupeļu milti200 gsaldais krējums

Sagatavošana

1

Notīrītas ogas ieber bļodā.

2

Citronu un vienu apelsīnu noskalo verdošā ūdenī ,un no abiem augļiem nomizo smalkas mizas strēmelītes, pēc tam no visiem trim augļiem izspiež sulu. To kopā ar vīnogu sulu, cukuru, kanēļa standziņu un citrusaugļu miziņām uzvāra. Uz lēnas uguns turpina vārīt 8 minūtes. Izņem miziņas un kanēļa standziņu.

3

Kartupeļu cieti samaisa ar 2 ēdamkarotēm auksta ūdens un iejauc garšvielu novārījumā. Turpina vārīt, līdz maisījums viegli sabiezē. Katliņu noņem no uguns. Maisījumu mazliet atdzesē , pēc tam pārlej ogām un rūpīgi samaisa, tad novieto vēsumā.

4

Saldo krējumu ar vaniļas cukuru saputo un pasniedz ar ogu desertu.

Iesūtīja: Vineta Auziņa

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!