Foto: Privātais arhīvs
Itālijas garšas latvieša virtuvē – maize ar olīvām, saulē kaltētiem tomātiem un rozmarīnu! Recepti iesaka Sanita Briķe.
90Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

250 gmilti2 ĒKolīveļļa20 graugs šķipsnasāls1 TKcukurs ūdens12 olīvas8 saulē kaltēti tomāti70 gsiers rozmarīns

Sagatavošana

1

Izsijātos miltos izveidotā bedrītē ielej aptuveni pusglāzi silta ūdens, olīveļļu, pievieno sāli, cukuru, iejauc miltos, pievieno iedarbinātu raugu (kas iepriekš sajaukts ar nelielu daudzumu miltu un cukura), samīca mīklu (ja nepieciešams, pievieno vēl nedaudz silta ūdens, jo mīkla nedrīkst būt pārāk cieta), pārkaisa ar miltiem, pārsedz un noliek siltumā raudzēties.

2

Olīvas pārgriež uz pusēm, tomātus – gabaliņos, sieru sarīvē. Visu kopā ar sasmalcinātu rozmarīnu iemīca uzraudzētajā mīklā, saveļ veltnītī un liek ietaukotā garenā veidnē. Pārziež ar eļļu vai olu, uz brīdi noliek siltumā, ļaujot mīklai vēlreiz pacelties.

3

Maizi var pārkaisīt ar rozmarīnu vai saspraust tajā rozmarīna zariņus. Sakarsētā krāsnī 190-200 grādu temperatūrā cep 30-35 minūtes. Nedaudz padzesē un izņem no veidnes!

Foto: Privātais arhīvs

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!