Foto: Shutterstock
Panforte ir ļoti bagātīga un sātīga itāļu Ziemassvētku kūka. Tās sastāvā parasti ir rieksti, mandeles, medus, šokolāde, kaltēti augļi un garšvielas.
60Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

100 gtumšā šokolāde150 gbrūnais cukurs400 gmedus250 gžāvētas vīģes, sasmalcinātas100 gblanšētas mandeles, rupji samalcinātas100 gpistāciju kodoli160 gkviešu milti4 ĒKkakao1 TKkanēlis, malts pūdercukurs, pasniešanai

Sagatavošana

1

Sakarsē cepeškrāsni līdz 180 grādiem. Ietauko cepamo formu.

2

Ūdens peldē izkause šokolādi.

3

Pannā liek cukuru,medu un maisot kausē, līdz cukurs ir izkusis.

4

Bļodā liek mandeles, vīģes, pistācijas, pievieno miltus, kakao un kanēli. Visu samaisa.

5

Bļodas saturam pievieno un iemaisa kausēto šokolādi, tad pievieno un iemaisa medus-cukura masu. Sajauc viendabīgā masā (jāņem vērā, ka mīkla šinī stadijā būs ļoti ķēpīga un lipīga).

6

Ar ieeļļotu lāpstiņu (tas palīdzēs tikt galā ar lipīgo mīklu) liek mīklu formā un izlīdzina. Liek krāsnī cepties uz 25 minūtēm. Tad izņem no krāsns, pilnībā atdzesē, atbrīvo no formas. Pirms pasniegšanas pārkaisa ar pūdercukuru.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!