Foto: Woman's Weekly/REX/Vida Press
Vasaras zivju ceturtdienas gardums – apceptas gailenes un puravi ar gardu sīpolu mērci, bet tam visam pa virsu apcepta mencas fileja. Derēs gan pusdienām, gan vakariņām.
50Minūtes
14Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 gab.lieli puravi30 gsviests100 mlsaldais krējums100 ggailenes100 gspināti1 ĒKrapšu eļļa vai olīveļļa4 gab.mencas fileja sakapāti lociņi garnēšanai MĒRCEI:15 gsviests2 gab.šalotes sīpoli150 mlbaltvīns150 mlzivs buljons2 ĒKsaldais krējums

Sagatavošana

1

Vispirms gatavo mērci: pusi no nepieciešamā sviesta izkausē pannā, pievieno sakapātus sīpolus un cep, līdz tie ir mīksti.

2

Pēc tam pielej vīnu un ļauj tam viegli burbuļot, līdz tā apjoms samazinājies uz pusi. To pašu izdara ar zivs buljonu.

3

Mērci pēc tam samaļ ar rokas blenderi traukā un piemaisa klāt pārējo sviestu, kā arī saldo krējumu un garšvielas pēc patikas.

4

Gatavo pārējo maltīti: puravus notīra, nogriež to lapas un sagriež aptuveni centimetru biezās ripiņās. Ber pannā un cep pusē no nepieciešamā sviesta aptuveni 15–20 minūtes, līdz tie ir mīksti.

5

Pēc tam puraviem pievieno saldo krējumu un tos sutina pannā vēl četras piecas minūtes. Gatavus apkaisa ar garšvielām un noliek traukā vēlākam.

6

Pannu izslauka, uzkarsē no jauna un liek tajā atlikušo sviestu. Pievieno veselas vai lielos gabaliņos sagrieztas gailenes un cep dažas minūtes.

7

Spinātus pannā viegli apcep minūti, lai tie izskatītos viegli apvītuši.

8

Ņem citu pannu, uzkarsē, pievieno tajā eļļu un, kad tā ir karsta, cep pannā mencas filejas gabaliņus aptuveni piecas sešas minūtes uz karstas uguns, līdz zivs virsma ir skaisti apbrūnējusi un tā ir viscaur mīksta.

9

Vēlreiz uzsilda mērci. Uz četriem karstiem šķīvjiem liek puravus, pēc tam spinātus un sēnes. Pa virsu liek mencas fileju, pārkaisa ar dažām gailenēm un ar karoti pārlej maltītei mērci.

10

Šķīvi garnē ar sagrieztiem lociņiem.

Lai labi garšo!

Tasty.lv padoms: ja mājās nav baltvīna, mērcei izmanto 300ml buljona. Garšas bagātībai var pievienot nedaudz trifeļu eļļas puraviem – maltīte izdosies vēl garšīgāka!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!