Foto: Shutterstock
Klasiskais želejas deserts "panna cotta" ar skābeno pavasara gardumu – rabarberiem. Desertu gatavo laikus, jo atdzesēšana prasīs kādu brīsniņu.
10Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
400 mlsaldais krējums150 mlpilnpiens80 gcukurs1 vaniļas pāksts3 želatīna lapas150 grabarberi40 gcukurs citrona miziņa un sula5 ĒKūdens2 ĒKmedus

Sagatavošana

1

Katliņā lej saldo krējumu, pienu. Pievieno cukuru un no vaniļas pāksts izkasītas sēkliņas. Visu apmaisa un karsē uz lēnas uguns, lai krējuma masa sāktu nedaudz burbuļot. Tad noņem no plīts.

2

Kamēr krējuma-piena masa silst, aukstā ūdenī uzbriedina želatīna lapas. Kad lapas uzbriedušas, no tām izspiež lieko šķidrumu un pievieno šķidrumam. Visu apmaisa, lai želatīns izkustu.

3

Kad "panna cotta" šķidrums sagatavots, to salej četros deserta trauciņos vai formiņās. Pēc tam liek ledusskapī sastingt uz dažām stundām.

4

Tikmēr gatavo rabarberus. Katliņā saber gabaliņos sagrieztus rabarberus un pārber ar cukuru. Visu karsē pāris minūtes. Tad rabarberus pārlej ar citronu sulu, pieber citronu miziņu, pielej ūdeni un medu. Visu maisot karsē aptuveni 10 minūtes. Kad rabarberi mīksti, piedeva gatava.

5

"Panna cotta" pasniedz deserta šķīvjos, klāt liekot pagatavoto rabarberu mērcīti/ievārījumu.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!