Foto: Shutterstock
Paradīzes ābolkūka - garantēta uzslava saimniecei.
100Minūtes
14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

Porcijas: 12
200 gsviests2 ĒKcukurs šķipsnasāls12 ĒKmilti naža galsvanilīns3 gab.olas3 TKcepamais pulveris5 gab.āboli5 ĒKkonjaks vai tumšais rums1 ĒKcukurs200 gskābs krējums2 gab.olas2.5 ĒKcukurs vaniļas pāksts sēkliņas

Sagatavošana

1

Sviestu saputo ar cukuru, vanilīnu, sāli. Var sakult ar mikseri vai rokas putotāju.

2

Pa vienai iekuļ olas.

3

Miltus sajauc ar cepamo pulveri un iesijā sviesta masā. Kārtīgi izmaisa, lai nebūtu kunkuļu.

4

Tortes formu izsmērē ar sviestu, uzlej mīklu un izlīdzina.

5

Ābolus nomizo, izņem sēklas un serdi. Sagriež daiviņās, uzber uz mīklas, viegli iespiežot mīklā.

6

Konjaku sajauc ar cukuru, pārslaka ābolus.

7

Cepeškrāsni uzsilda līdz apmēram 200 grādiem, liek cepties uz 15 minūtēm.

8

Izņem no cepeškrāsns, pārlej ar skābo krējumu, kas sajaukts ar cukuru, olām un vaniļas pāksts sēkliņām. Liek atpakaļ cepties tajā pašā temperatūrā un cep vēl apmēram 50 - 60 minūtes.

9

Kūkas gatavību pārbauda ar skaliņu, ja skaliņu iedur kūkā, tad izņemot, tam jābūt sausam un kūka gatava.

Iesūtīja: Elitochka

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!