Foto: Privātais arhīvs

"Pērļu grūbas un arī parastās grūbas esmu iemācījusi ēst savējiem visdažādākajos veidos. Vispazīstamākā recepte ir pienā vārītas grūbas, kam beigās tiek pievienoti sīpoli ar kūpinātu gaļu," raksta Nataša Rogova savā Tasty.lv "Ātro vakariņu" konkursa pieteikumā. Nataša piedāvā ļoti interesantu pērļu gruboto variāciju.

14Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

1 sarkanais sīpols150 gpērļu grūbas100 mlsausais vīns500 mlbuljons1 vārīta sarkanā biete1 bumbieris saujarīvēts siers pēc garšassāls pēc garšaspipari timiāns DEKORĒŠANAI: spināti vai biešu lapiņas sarīvēts siers mandeles vai valrieksti

Sagatavošana

1

Pannā, nelielā eļļas daudzumā, apcep smalki sagrieztu sīpolu. Cep uz vidējas uguns, bet tā, lai nepiedegtu.

2

Pieber pērļu grūbas un uz vidēji lielas uguns maisot cep 5 minūtes.

3

Pielej vīnu un pasautē 3 minūtes, turpinot maisīt.

4

Pievieno 200 mililitrus buljona. Uzliek vāku un ļauj grūbām briest uz mazas uguns. Kad redzams, ka šķidrums vairs nav, pielej vēl buljonu un turpina sautēt, līdz grūbas gandrīz mīkstas.

5

Kad grūbas ir jau pusgatavas, pievieno biešu biezeni, samaisa un pievieno sāli, piparus, timiānu un kubiņos sagrieztu bumbieri.

6

Visu apmaisa, uzliek vāku. Turpina gatavot uz mazas uguns, līdz grūbas gatavas. Pa to laiku arī bumbiera gabaliņi iegūs nepieciešamo mīkstumu.

7

Noņem no uguns iemaisa sieru. Pasniedzam un dekorējam.

“Ar fantastisko biešu, bumbieru kombināciju iepazinos jau sen un dažādos ēdienos. Līdz šim bietes un bumbieri man bija kombinēti saldajos ēdienos. Bet niezēja nagi un gribējās bumbierus pievienot šādā izpildījumā. Trakoti fantastiska garša,” par savu recepti stāsta Nataša.

Bumbieriem nav jābūt izšķīdušiem, bet tie nevar būt arī pārāk cieti.

Pirmajā reizē pievienoju mandeles, bet citās reizēs sāku likt valriekstus. Pirmkārt, tiem ir izteiktāka garša un, otrkārt, valrieksti lieliski draudzējas ar bietēm.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!