Sagatavo nūdelēm mīklu: 3/4 glāzes (100 g) miltu izsijā uz dēļa, miltu vidū izveido padziļinājumu, iesit tanī 1 olu, pieliek gabaliņu sviesta rieksta lielumā (10 g), mazliet sāls. Mīklu izmīca, lai tā būtu irdena, izveltnē pēc iespējas plānā kārtā un atstāj, lai apžūst.

Apžuvušo mīklu sagriež 3 pirkstu platās strēmelēs, saliek strēmeles vienu uz otras un sakapā ar asu nazi. Iegūtās nūdeles izkaisa uz sieta, ļauj apžūt, uzglabā noslēgtā traukā.

Uzvāra 1 glāzi piena, maisot, lai neizveidotos plēvīte. Verdošā pienā ieber sauju (40 g) nūdeļu, ļauj uzvārīties un pēc tam vāra vēl 5 minūtes.

Iesūtīja: V. Kiseļeva "Bērnu virtuve" LV izdevniecība Rīgā, 1952

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!