Foto: Shutterstock
Pikanti tomātu un burkānu salāti korejiešu gaumē, kas paredzēti ātrai apēšanai nedēļas laikā. Sulīgie salāti būs deāla piedeva grilētas gaļas vai zivs ēdieniem. Tā kā tie tiek gatavoti un uzglabāti burciņā, tad salāti būs arī varen ērti līdzņemšanai piknikos pie dabas krūts.
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

2 kgtomāti5 gab.paprika2 burkāni100 mlaugu eļļa100 gcukurs2 ĒKsāls100 mletiķis (9%) selerijas vai pētersīļu bunte8 ķiploka daiviņas

Sagatavošana

1

Tomātus nomazgā, nosusina, sagriež daivās. Paprikai izņem sēklotni, ķiplokus nomizo. Papriku un ķiplokus sablendē vai samaļ ar gaļas maļamo mašīnu. Zaļumus sasmalcina.

2

Burkānus notīra, sarīvē uz rupjās rīves vai, vēl labāk, uz dārzeņu mandolīnas, izmantojot uzliku, kas paredzēta dārzeņu griešanai plānos salmiņos. Burkānus samaisa ar zaļumiem. Ja vēlas, lai salāti ir asi, burkāniem var pievienot sīki sakapātus čili piparus vai čili pārslas.

3

Burkās kārtām liek tomātu daivas, paprikas un ķiploku mērci, tad burkānus ar zaļumiem, tā turpinot, līdz burkas pilna.

4

Gatavo marinādi. Eļļu lej nelielā katliņā un uzsilda (tā nedrīkst burbuļot), pievieno sāli, cukuru, etiķi un maisa, līdz sāls un cukurs izkūst. Ar marinādi pārlej burku saturu. Ja nepieciešams, marinādes daudzumu var palielināt.

5

Burkas aizvāko, liek ledusskapī un ļauj garšām savilkties vismaz 10 stundas. Salāti paredzēti apēšanai 5-7 dienās.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!