Foto: Shutterstock
Pildīta paprika ar vārītu tomātu mērci gardai pusdienu maltītei.
60Minūtes
9Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 8
zaļā parika500 gmaltā gaļa1 sīpols50 geļļa50 grīsi1 kgtomāti40 gmilti pēc garšascukurs pēc garšassāls

Sagatavošana

1

Nogriež paprikai augšiņu, izņem sēklas. Uz pannas eļļā apcep sīpolu.

2

Sajauc gaļu ar rīsiem, sāli un sasmalcinātiem sīpoliem. Saliek šo masu paprikā, bet ne daudz, jo rīsi aizņems vairāk vietas, kad izvārīsies. Liek papriku katlā (pēc iespējas lielākā) un virsū uzlej karstu sālsūdeni, lai dārzeņi būtu apsegti.

3

Uz lēnas uguns vāra 50 minūtes ar katlam uzliktu vāciņu.

4

Citā katliņā vāra tomātus ar mazliet ūdeni. Kad tomāti jau pašķīduši, tos izberž caur sietu. No miltiem un ūdens sataisa biezumu un pievieno tomātu masai. Arī cukuru un sāli. Tomātu mērci pārlej paprikai un vēl nedaudz pavāra.

Iesūtīja: gia

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!