Foto: Delfi Foto
Ātri un viegli pagatavojama dārzeņu uzkoda. Pupas dod sātu un brīnišķīgi aizvieto ierasto gaļu pildītiem cukīni vai kabačiem.
45Minūtes
5Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
2 cukīni400 gkonservētas pupas (mazā bundžiņa)1 ķiploka daiviņa8 siera bumbas eļļā0.5 sarkanā paprika

Sagatavošana

1

Liek karsēties cepeškrāsni uz 180ºC.

2

Sagatavo cepamplāti, to izklājot ar foliju un viegli ietaukojot ar eļļu.

3

Nokāš pupas un noskalo, atstāj sietā notecēties. Nelielos gabaliņos sagriež apmēram pusi paprikas. Sarīvē ķiploku.

4

Nomazgā cukīni un pārgriež gareniski uz pusēm. Ar karoti izgreb vidiņu, veidojot laiviņu. Tā kā jauniem kabačiem un cukīni sēkliņas ir ļoti mazas, tad izgrebto masu smalki sagriež.

5

Sajauc kopā ar pupām, drupinātu sieru, rīvētu ķiploku un smalkiem paprikas gabaliņiem. Masai nedaudz pievieno eļļu, kurā atradās siera bumbiņas, izmaisa.

6

Sapilda izgrebtās cukīni laiviņas, liek uz pannas un cep apmēram 30 minūtes, līdz cukīni mīksts. To pārbauda, iedurot asu nazi.

7

Pasniedz ar svaigiem lapu salātiem.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!