Foto: Vida Press
Ja ir vēlme brokastīs baudīt ko sātīgāku, pagatavo pildītos kartupeļus. Īpaši ātram rezultātam izmanto ar mizu vārītus kartupeļus, kas palikuši pāri no iepriekšējās maltītes vai, piemēram, pēc rasola gatavošanas.
75Minūtes
7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
4 kartupeļi4 bekona šķēles4 ĒKbezpiedevu krēmsiers4 mazas olas4 ĒKrīvēts siers pēc garšassāls pēc garšasmalti melnie pipari

Sagatavošana

1

Sakarsē krāsni līdz 200 grādiem. Izklāj veidni ar cepamo papīru.

2

Sadursta nomazgātus, nosausinātus kartupeļus ar dakšu un cep krāsnī 40 minūtes. (Ja izmanto ar mizu vārītus kartupeļus, šo soli izlaiž.) Kartupeļus atdzesē.

3

Uzkarsētā pannā apgrauzdē bekonu, līdz tas ir caurspīdīgs.

4

Kartupeļus pārgriež uz pusēm, ar karoti izgrebj mīkstumu, liek kartupeļus veidnē. Katrā kartupeļa pusītē liek bekona šķēli, krēmsieru un iesit olu.

5

Pārkaisa ar sāli, pipariem un pārber ar sieru. Cep krāsnī 10-15 minūtes, līdz olu baltumi ir sarecējuši, bet dzeltenumi vēl ir krēmīgi.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!