Foto: Publicitātes attēls
Vienkārši un ātri pagatavojams Ziemassvētku kēkss tiem, kam svētku steigā nav laika gatavot piparkūku mīklu vai klasisko piparkūku vietā ir vēlme pasniegt ko neierastāku.
15Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

115 gmīksts sviests310 gmilti240 mlverdošs ūdens1 TKdzeramā soda TKpiparkūku garšviela TKsāls2 TKcepamais pulveris120 gMuskovado cukurs250 mliesala ekstrakts1 ĒKrīvēta ingvera sakne2 viegli sakultas olas225 gpūdercukurs4 ĒKpiens pistācijas dekoram žāvētas zemenes dekoram

Sagatavošana

1

Uzkarsē cepeškrāsni līdz 175 grādiem. Izklāj ar cepamo papīru 20 cm x 30 cm cepamo formu.

2

Bļodiņā ielej vārošu ūdeni, pieber sodu, samaisa un noliek malā.

3

Lielā bļodā kopā samaisa miltus, garšvielas, sāli un cepamo pulveri.

4

Sviestu saputo ar tumšo cukuru. Iemaisa iesala ekstraktu, sodu ar ūdeni un ingvera sakni. Iemaisa miltus. Pievieno olas un turpina kult, līdz izveidojusies viendabīga mīkla.

5

Mīklu lej sagatavotajā formā un cep 35 - 40 minūtes.

6

Kamēr kūka cepas, gatavo glazūru, sajaucot kopā pūdercukuru ar pienu.

7

Kūku izņem no krāsns un pilnībā atdzesē.

8

Glazūru pārlej kūkai. Dekorē ar pistācijām un žāvētu zemeņu gabaliņiem.

Lai labi garšo!

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!