Foto: Shutterstock
Pītās maizītes no kārtainās un rauga mīklām.
9Sastāvdaļas
vidēji

Sastāvdaļas

3 gab.loksnes saldētā kārtainā mīkla200 mlpiens8 ĒKpiens25 gsvaigs raugs75 gcukurs3 ĒKcukurs400 gmilti šķipsnasāls50 gmīksts sviests vai margarīns

Sagatavošana

1

Kārtaino mīklu atlaidina.

2

200 ml remdena piena izšķīdina raugu un 75 g cukura.

3

Bļodā samaisa miltus, sāli, taukvielu, pievieno piena - rauga maisījumu, samīca gludu mīklu. Siltā vietā stundu uzraudzē.

4

Mīklas loksnes uzliek vienu uz otras, izrullē ~ 20 x 20 cm kvadrātu. Rauga mīklu vēlreiz izmīca, izrullē ~ 35 x 35 cm kvadrātu. Kārtaino mīklu 45 grādu leņķī liek uz rauga mīklas, tās malas pārloka pāri kārtainai (oi, nu kā lai skaidrāk apraksta?), visu apmet otrādi un izrullē atkal ~ 25 x 35 cm taisnstūri.

5

To saloka trīs daļās (kā A4 formāta lapu saloka tā, lai var ielikt garenā aploksnē), izrullē atkal 25 x 35 cm, un iepriekš aprakstīto gājienu atkārto vēl 2 - 3 reizes. Uz stundu noliek vēsumā. Pēc tam griež strēmeles un pin bizē.

Iesūtīja: Nora

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!