Pavasara rullīši jeb spring rolls ir no Āzijas virtuves nācis gardums, kuru iesakām baudīt kopā ar sojas mērci. Rullīšu būtība ir pavisam vienkārša – plānajā rīsu papīrā ietin dārzeņus, kas vislabāk iet pie sirds, pievieno nedaudz sezama sēkliņu kraukšķīgumam un visu tin ciet.

7Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

rīsu papīrs rīsu nūdeles avokado gurķis redīss sezama sēklas (gaišās un tumšās) sezama eļļa

Sagatavošana

1

Nūdeles vāra pēc norādēm uz iepakojuma. Pēc tam noskalo ar aukstu ūdeni, lai tās nav tik lipīgas.

2

Sagriež dārzeņus.

3

Pirms izmantošanas rīsu papīru ieliek trauciņā ar ūdeni, lai lapa paliek mīksta un lipīga. Izmērcē no katras puses aptuveni 20 sekundes.

4

Ņem slapjo rīsa papīru, ieliek pa vidu nūdeles, dārzeņus, sezama sēkliņas un sezama eļļas pilienu.

5

Tad visu sarullē. Pirmo aizver malu "no sevis", tad sānus, un tad pagriež rullīti, lai tas pilnīgi tiktu aizvērts.

Pasniedz ar sojas mērci vai ar saldo čili mērci.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!