Foto: Shutterstock
Šis ēdiens var būt kā uzkoda vai sātīga piedeva svaigiem salātiem un baudīts kā pamatēdiens. Pēc izvēles masai var pievienot arī sēnes, kukurūzu, garšaugus vai iepildīt zilo sieru.
45Minūtes
10Sastāvdaļas
viegli

Sastāvdaļas

Porcijas: 4
150 gmaltā gaļa1 gab.lauru lapa2 ĒKtomātu pasta3 gab.olas200 grīsi100 gcietais siers100 gsiers pildījumam kaltēti garšaugi rīvmaize eļļa cepšanai

Sagatavošana

1

Uz pannas apcep malto gaļu, kam pievienotas lauru lapas. Garšvielas un sāli pieber pēc garšas.

2

Kad gaļa apcepusies, iemaisa tomātu pastu vai divus smalki sakapātus tomātus.

3

Rīsus novāra mīkstus. Rīsus samaisa ar gaļu un atstāj masu nedaudz atdzist. Pēc garšas pievieno kaltētus garšaugus.

4

Iemaisa cieto sieru un 1 olu. Ja mīkla ir nedaudz šķidra, tad iemaisa pāris ēdamkarotes miltus (garšu tas neizmainīs). Nogaršo un, ja nepieciešams, pievieno garšvielas un sāli.

5

Vienā traukā sakuļ 2 olas, otrā traukā ieber rīvmaizi. Sieru sagriež kubiņos.

6

No masas veido nelielas bumbiņas, to vidū veido iedobīti un ieliek sieru, un atkal saveļ apaļu. Bumbiņas apviļā olā, rīvmaizē un apcep no visām pusēm eļļā, līdz tās kļuvušas zeltaini brūnas.

Iesūtīja: Lidija

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!